top of page

Over podoloog  Heidi Verfaillie 

Wie is Heidi

Gebeten door mijn vak, ben ik telkens op zoek naar verbeterde technieken om beter van dienst te zijn naar mijn patiënten.

 

Na mijn studies, heb ik mijn professionele ervaring weten uit te breiden door onder andere een paar jaar in Canada (de mooiste plek op aarde!) rond te reizen en een stage kunnen bemachtigen bij Dr. D. Armstrong (Tucson – Arizona – USA). 


Indien mogelijk sta ik op met de zon en geniet van natuur wandelingen met mijn vriend en onze hond (lees: schaduw), Dex! 


Zelf probeer ik in het leven te staan met een open kijk zonder vooroordelen en dankbaar te zijn voor elke lach die ik kan geven en krijgen.

 Waarden 

01. Ambacht

Kwaliteit over kwantiteit. Ik maak elke podologische zool zelf om de simpele reden dat ik hierdoor aandacht kan schenken aan details tijdens het proces. Het zijn namelijk de details die ervoor zorgen dat jouw lichaam de zolen goed gaat verdragen en een goede sturing geven aan de voeten. 


Om de functionele zolen het best tot hun recht te laten komen maak ik gebruik van de laatste technieken/technologieën. Daarbij komt ook dat het constant bijscholen zorgt voor een steeds vernieuwende kijk op het menselijke lichaam en de beweging.


Mijn streefdoel is dat jij als patiënt de zolen als zodanig ervaart dat je bij het uitdoen van de schoenen denkt ‘juist, er zitten zolen in mijn schoenen’.

02. Authenticiteit

Mijn praktijk is een omgeving waar patiënten weten waar ze aan toe zijn. Geen voorwindsels maar in eerlijkheid op zoek gaan naar de beste oplossing.

03. Tijd

Haast en spoed is zelden goed. In een snelle wereld met onmiddellijke resultaten, neem ik graag écht de tijd om tot een goed besluit te komen. Dit gaat van het luisteren naar de patiënt tot de behandeling zelf.

heidi_21_edited.jpg

04. Holistisch

Multidisciplinaire samenwerking staat centraal. Het menselijk lichaam is één geheel bestaande uit verschillende onderdelen die elkaar beïnvloeden. Vandaar het belang van samen te werken met specialisten uit verschillende disciplines om zo tot een complete diagnose te komen. Ik werk op regelmatige basis samen met kinesitherapeuten, artsen, psychologen, etc,...

Opleidingen / cursussen / samenwerkingen

2020-2021: Jaartraject ‘Begeleiden van (top-) sporters’ (organisatie Voetvorm Belgium)

2021 – April: Lezing van Ine Schops – kinesitherapie en podologie (organisatie Next Acadamy Belgium)

2021 – Oktober: Lezing voor Wandelclub Hanske De Krijger ‘Wat zijn goede wandelschoenen?’ (organisatie Podoloog Heidi Verfaillie)

2021 – November: Lezing Dr. Boedt – Tinnitus en fasciale effecten hiervan (Ghent)

2021: Jaartraject ‘Gait happens’ online membership and live sessions (Colorado- U.S.A)

2022 – Februari: Intervisie met fasciatherapeuten (organisatie Podoloog Heidi Verfaillie en Fascia Connected Mariakerke)

2022 – April: Enpodhe Congress: Future steps toward a changing podiatry (organisatie Arteveldehogeschool Ghent)

2022: Jaartraject ‘Personal and Business Coaching’ (organisatie Coach Tree Deinze)

2023 – April/November: Barefoot training specialist level 1 and 2 (organisatie Barefoot Belgium)

2023 – Mei: Intervisie met fasciatherapeuten (organisatie Podoloog Heidi Verfaillie en Fascia Connected Mariakerke)

2024 – Januari: Intervisie met fasciatherapeuten (organisatie Podoloog Heidi Verfaillie en Fascia Connected Mariakerke))

2024 – Februari: Born to Walk with James Earls (organisatie MMM therapy St-Ives U.K)

bottom of page