top of page

Behandeling  podologie 

 Wat is podologie? 

Je raadt het goed: voeten. Als podoloog, specialiseer ik me er in het mechanisme te bestuderen van de voet. Deze schakel vormt dan ook letterlijk de basis van ons bewegingsstelsel. Maar daar stopt het werk van een podoloog niet. Hoewel de voet centraal staat in ons werk, nemen we de rug, heupen en knieën ook in beschouwing. Het lichaam werkt namelijk als een keten: treedt er een pijnlijke klacht op in je rug of knieën, heeft dit vroeg of laat ook invloed op je voeten en omgekeerd.

Elke voet bestaat uit 26 botten, 30 gewrichten, meer dan 100 spieren, pezen en ligamenten, die allemaal samenwerken om ons dagelijkse steun, evenwicht en mobiliteit te bieden. Het kan gebeuren dat er daar een storing ontstaat waardoor ons hele bewegingsstelsel wordt benadeeld. Het is mijn doel om samen met de patiënt die storing op te sporen door niet enkel de voet, maar het hele lichaam in acht te nemen tijdens de behandeling.

anatomische voet.jpg
Wat is podologie

Podologische behandeling

PodoBehandeling

Eens we samen hebben ontdekt waar de oorzaak zit, wordt bepaald welke behandeling jou het beste verder helpt. Indien er sprake is van zooltherapie, leg ik telkens uit welke impact de zool zal hebben op je voet én lichaam.


Podologie biedt een brede waaier aan zorgverlening. Voor een gerichte en gespecialiseerde behandeling kan je bij mij terecht voor: 

  Een bewegingsanalyse  

 Podologische screenings voor iedereen, jong en oud   

 Zooltherapie: zelf vervaardigde podologische zolen 

 Schoenadvies  

Voor sommige behandelingen is een terugbetaling door het ziekenfonds mogelijk!

Bekijk hier of jouw ziekenfonds dit voorziet.

3D-A-2.gif

Visie 
 Voel je gedragen door je voeten 

heidi_09.jpg

Het gaat echter nog verder:

Talloze wetenschappelijke studies hebben bewezen dat het menselijke lichaam de capaciteit bezit om zichzelf, geheel of gedeeltelijk, te kunnen herstellen als het de kans krijgt.


Deze helende mogelijkheid komt jammer genoeg vaak in het gedrang door interne en externe factoren waar men doorgaans weinig rekening mee houdt.

Hoe breng je het lichaam in balans?

Beter nog, hoe kunnen we deze balans ondersteunen én is het werkelijk meetbaar? Als podoloog, spits ik me exclusief toe op de beweging (biomechanica) van de onderste ledematen. 


Door specifieke behandelingen (bv. bewegingsanalyse, zooltherapie...) toe te passen geef ik het lichaam terug de kans om zoveel mogelijk terug te keren naar het natuurlijk bewegingspatroon.

 

Ik leer de patiënten niet enkel hun natuurlijk bewegingspatroon beter te verstaan maar toon hen ook de waarde van de helende veerkracht van hun lichaam. Door zo anders te leren denken, kom je (letterlijk en figuurlijk) heel wat stappen verder!

Werkwijze

Wanneer iemand bij mij op consultatie komt vertrek ik met een open kijk. Dit wil zeggen dat ik eerst luister naar het verhaal waarom jij als patiënt bij mij terecht gekomen bent. Hierna zal ik een onderzoek uitvoeren waarbij ik -samen met jou- probeer te achterhalen waar er een verstoring is dat kan zorgen voor de klachten.

 

Wanneer we dit hebben kunnen nagaan bekijken we of zooltherapie een hulpmiddel kan zijn om de klachten aan te pakken. Mocht dit niet zo zijn, bekijken we samen welke mogelijke therapieën wel voor beterschap kunnen zorgen.

Als de beslissing komt om zooltherapie te starten leg ik steeds uit wat deze zolen kunnen betekenen voor jou. Elk zoolconcept varieert van persoon tot persoon. Daarom is een individuele benadering van groot belang.

Onderzoek met maatafname: € 70,00
Functionele zolen (incl. 1 jaar opvolging): € 220,00
Controle zolen na 1 jaar: € 40,00

behandeling-podologie.jpg
Werkwijze

Video oefeningen

Podologische oefeningen spelen een cruciale rol in het bevorderen van de gezondheid van onze voeten en het algehele welzijn van ons lichaam. Door regelmatig podologische oefeningen te doen, kunnen we verschillende problemen voorkomen en onze voeten in optimale conditie houden.

Let op: je hebt een wachtwoord nodig om de oefeningen te kunnen bekijken.

bottom of page